Mutiara Kata



Jom... Uji Ilusi Penglihatan Kamu...

Baru-baru ini, kehidupan saya mengalami sedikit 'keserabutan'. Jadi untuk menghilangkan keserabutan yang ada dipemikiran saya nih, saya telah membuat research di GOOGLE secara rambang dan saya telah menemui gambar-gambar 'Ilusi Optical' yang boleh saya kongsikan dengan kamu. Mungkin ada sesetengah gambar yang sudah kamu lihat atau temui semasa belajar Subjek 'Kemahiran Hidup' waktu disekolah menengah dulu. Dan ada sesetengahnya tidak. Bagi sesiapa yang dah tahu, boleh la beri jawapan diruangan komen ya...

Jadi tanpa membuang masa, Jom! Layan gambar dibawah....

Gambar 1 : Gambar ni dah biasa nampak kan? Ok, wajah apa yang kamu nampak? Wajah Mak Cik, atau wajah Amoi?

Gambar 2 : Ada 2 ekor haiwan yang terdapat dalam gambar diatas. Apakah 2 haiwan itu?

Gambar 3 : Gambar yang nih, macam sama dengan gambar 1 tadi, tapi ada sedikit berbeza. Ada berapa wajah yang kamu nampak dalam gambar diatas?

Gambar 4 : Selain dari gelas, apa yang kamu nampak?

Gambar 5 : Rusa betina diatas, tidak bersendirian. Cuba cari, mana rusa jantannya?

Gambar 6 : Ada 3 orang yang terdapat dalam gambar ini. Mana lagi seorang?

Gambar 7 : Apa 'perkataan' yang dapat kamu lihat pada wajah diatas?


Untuk pengetahuan, hari ini saya akan bertolak ke KL untuk menghantar Mak saya menjalani pemeriksaan doktor di Hospital Kuala Lumpur. Doakan perjalanan saya selamat pergi dan balik ya... Insya'Allah... lusa, saya akan update blog...

Oh, ya... semalam saya ada buat 1 entry mengenai diri saya. Bagi sesiapa yang nak baca, bolehlah membacanya di About Me. Jangan lupa Sign GuestBook sekali ya...

Sekian, untuk entry kali ini...


Rujukan; Optical Illusion
Blog Widget by LinkWithin

Untuk pengetahuan pengunjung, Blog ini tidak lagi aktif dan saya sudah pun berpindah ke Blog Wordpress.org. Terima Kasih diatas sokongan anda sebelum ini.
Sudi-sudilah mengujungi Blog Wordpress saya di sini...
ANOTHER STRANGE GIRL STORIES

2 Kata Pelawat:

::AnEp:: said...

pergh..sume nmpk kecuali yg suruh cr org ketiga 2 x dpt..setan kot..

AKURO SAN said...

oh, yg org ke-3 tuh?
yg ke-3 tuh sebenarnya 'bayi'...
ada nampak gambar 'bayi' kat gambar tuh?
hehe... tgk betul-betul... ;)

Post a Comment

Terima Kasih, kerana sudi berbicara di sini...

Blog Widget by LinkWithin
 
Powered By Blogger | Design By iEn © 2008 | Edited By AkuroSan | Kontes Review Klinik Cinta | Contest SEO Eridy | Best View: Firefox | Top